2012. május 14., hétfő




BÖLCSKAVICSOK

„Akár egy halom hasított fa,
hever egymáson a világ,
szorítja, nyomja összefogja
egyik dolog a másikát
s így mindenik determinált.
Csak ami nincs, annak van bokra,
csak ami lesz, az a virág,
ami van, széthull darabokra.”  (József Attila)



„Minden, amit hallunk, vélemény, nem tény, és minden, amit látunk, nézőpont, nem a valóság. (Marcus Aurelius)”

„Nem volna szép, ha égre kelne
az éji folyó csillaga.”  (József Attila)


"Ma már nemcsak orvosok, agykutatók, neurológusok, de a kvantumfizikával foglalkozó tudósok is feltételezik, hogy a tudat helye nem kizárólag az agyban található. Feltételezhető, hogy az atomok mélyén, az atommag és az elektronok között lévő térben sokmilliárd kilobyte információ tárolására elegendő hely van. A tudósok feltételezik, hogy az ezen a szinten tárolódó információtömeg, amit mi, emberek gondolatokként, érzelmekként - vagyis tudatként - ismerünk, folyamatosan bővül, a születés előtt is létezett, és a halál után sem szűnik meg. A tudat talán a szoftwernek, az agy a hardwernek tekinthető, és az információ térben és időben éppoly végtelen, mint az internet." (Popper Péter)

"Két érzéketlen találkozik
De egyik sem fogja fel ..."  (Sándor György)


Csak arról szoknánk le, hogy "a szép jövőről" akármit is mondjunk! Hiszen rettenetes dolgokra képesek érte az emberek. (Ancsel Éva)

"Mindig unalmas, amikor egy eleven, élettől, felelősségtől meleg kultúra kihűl és átmerevedik a civilizációba." (Márai Sándor)

"Azt tapasztaltam, hogy szeretkezéskor olyan szorosan tapadnak egymáshoz a nyálkahártyák, hogy az erkölcs nem fér el közöttük." (Diderot)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése