2012. május 9., szerda

Jönnek a listák


Eddig volt -régen - B-lista, aztán jött az ügynök-lista, BAR-lista, s most: "büdöszsidó-lista". A hír:Politikai hovatartozástól is függ, hogy a Fidesz-KDNP-vezette Egerben ki léphet fel kulturális rendezvényeken. Legalábbis erre enged következtetni egy hivatalos bizottsági jegyzőkönyv. Egy önkormányzati képviselőt fel is kértek a "nemkívánatosak" listájának összeállítására. Tavaly egy köztudottan baloldali művészt nem engedtek szerepelni, de márciusban egy helyi színészt is bojkottáltak egy városi eseményről. Aki most nemkívánatos: Székhelyi József színművész. A képviselők magyarázkodnak. Á, dehogy, csak vicc volt. A hangfelvételen hallható, hogy az egyik képviselőnő valóban kuncog is ezen. Végül törölték az inkriminált mondatot (Székhelyi  az SZDSZ-es büdös zsidó!) a testületi ülés jegyzőkönyvből. Késő. Mondom már késő. Ez a mondat, az ilyen mondat kitaszíthat bennünket a civilizált világból. Nincs Európában olyan ország, ahol ilyen kirekesztő mondatot büntetlenül ki lehet mondani! De mi nem kérünk Európából! S mi lesz, ha Európa se kér belőlünk? 


Magyarország - DELETE

2 megjegyzés:

  1. Ez sajnos már történik, Európa nem kér belőlünk. Egy művészeti közösség tagjaként egy korábbi külföldi meghívásunkat azzal utasítottak vissza néhány hónapja, hogy nem szeretnének minket (magyarokat) vendégül látni. Kicsiben is ez megy már.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kalauz Nélküli! Mint "íróságos" ember, örülnöm kéne, hogy a saját tapasztalatod megerősíti a listázásokkal kapcsolatos aggodalmam. Inkább "csak" megköszönöm véleményed. Remélem, sokan vannak még, akik így látják, és talán ez adhat némi reményt.

      Törlés