2015. április 13., hétfő

A nácikat is meg lehet szokni?



 Az, hogy tegnapi posztom kevesebb érdeklődőt vonzott, mint összes egyéb korábbi írásom, önmagában nem jelent semmit. Lehet, hogy rossz időpontban tettem fel, vagy nem jól fogalmaztam, amit mondani akartam. Sokkal inkább megdöbbent az, hogy a tegnapi tapolcai időközi választás tragikus eredménye nem váltott ki nagyobb felháborodást országos szinten, mint amennyit például a kormány tankönyv-ügyben bemutatott ámokfutása. Ami természetesen súlyos probléma, és még ezer hasonló, de melyik ér fel azzal, hogy itt és most Magyarországon markáns többséget felmutatva győzni tudott egy náci nézeteket valló párt náci nézeteket nyíltan harsogó (azt a karján tetoválva is viselő) „ember.”
 Az egyetlen érdemleges és bizodalomra okot adó civil megmozdulás a net-adó elleni tűntetés volt. Azóta semmi. Semmi. Kis tüntetések, kis vonulgatások, kis szópárbajok a parlamentben, a másik gyalázása a pártsajtókban, de a víz (pénz) folyik tovább…
 Emlegetik persze naponta a magánynyugdíjpénztár 3 ezer milliárdjának lenyúlását, aztán legyintés. Szóba kerül néha a trafikmutyi, földmutyi, aztán „gyújts rá haver, egyformák ezek mind” – beletörődés. Kis felhördülés az új adók miatt, aztán megy a polgár és dörmögve de megveszi a matricát. Három forinttal megint olcsóbb lett a benzin, hú de jó, tényleg jobban teljesít az ország.
Vasárnapi boltbezárás? Heves viták a tv-ben, politikusok és szakemberek szórják az érveiket, a „nép” kicsit háborog, aztán bevásárol szombaton. Legyint. Majd megszokjuk.

Tessék mondani, a nácikat is meg lehet majd szokni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése