2014. július 21., hétfő

A bunkó esete két Petróleumlámpával



 
Vasárnap hajnalban egy taxis megverte az Omega két zenészét.

A taxis másnap sajnálkozott. Azt mondta, nem tudta, hogy idős emberek (!), és arról is csak utólag értesült, hogy kikre emelt kezet. Sajnálja. Majd hozzátette: ha ismét ilyen helyzetbe kerülne, újra megtenné, mert védenie kell magát és az értékeit.

Elképesztő cinizmus, és az ököljog döbbenetes „igazolása”.

Tegyük félre azt, hogy egy 35 éves ember nem ismeri (fel) Benkő Lászlót és Debreczeni Ferencet. Nem kell mindenkinek otthon lennie a hazai rocktörténetben, bár feltételezem, hogy ő is óbégatta már valamiféle bulikban a Petróleumlámpát.

Lehet, hogy a zenészek részegek voltak, lehet, hogy nem. Lehet, hogy beszóltak a taxisnak, lehet, hogy nem. Tegyük fel, hogy az előző mondatok első fele az igaz. Tegyük fel, hogy Debreczeni „Ciki” valóban megpróbálta arcul ütni a taxist. Megpróbálta. Az eddigi nyomozás szerint valószínűleg ez nem sikerült neki. A taxis ugyanis semmiféle testi sérülést nem szenvedett, az autóját sem érte kár.
Viszont Debreczeninek a bal kézfeje és a nyaka sérült meg, valamint eltört az orra, Benkő Lászlónak a jobb tenyere és a bokája ment tönkre. Ugyan mitől?

Én magam így rekonstruálom az esetet a taxis elmondása szerint:

A kiérkező taxisnak beszóltak az ittas kuncsaftok. A kigyúrt, böhöm nagy ember úgy megijedt a szitkozódó és őt megütni akaró öregektől, hogy kipattant az autójából és agyba- főbe verte őket. Tette ezt azért is, hogy megvédje magát és értékeit.
 
Megkérdezem: Ha valóban megijedt, nem az lett volna a logikus, hogy a gázra lép és elmegy a helyszínről? Nem az lett volna a logikus, hogy nem a kollégáit hívja azonnal, hanem félreáll és értesíti a rendőröket?

Ugyan kérem! Itt igazságszolgáltatás van fennforogva. Úgy kell a részeg nyuggereknek, majd mi ellátjuk a bajukat!
  
Talán kiderül, hogy a zenészek valóban részegek voltak-e és tényleg arrogánsan viselkedtek-e. Ha igen, akkor némi keserűséggel vegyes csalódással fogadom.

A tanúvallomások ellentmondóak, de én az omegásoknak hiszek. Nekem ők a hitelesek akkor is, ha esetleg valóban ittasak voltak. Egész életpályájuk, kitartásuk, teljesítményük példaértékű. A taxis mit mutatott fel eddig? Megvert két „öreget”. És úgy nyilatkozott: „újra megtenné”.
Na, ez a legnagyobb bajom! Hogy nem tanult belőle, és még most is azt gondolja, hogy így kell „elintézni” két idős részeget.
A taxitársaság kiállt a dolgozója mellett. Az üzenetük egyértelmű: aki inzultál bennünket, azt bizony ronggyá verjük, bárki legyen is az!

Így „működik” ma is, most is a nagy magyar bunkó.
Hofi mondta: Magyarországon az egy főre eső bunkók száma két fő.
Két idős részegre meg egy egész taxitársaság jut.

Ez bizony nem Gammapolis, és nem is épült új Babilon.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése