2013. december 20., péntek

Oszd meg, és uralkodj…magadon!

Az RTL klub ismét elérte célját! Forrnak az indulatok, aktivizálódik a „nép”, és ez emeli a nézettséget, szélesedik a reklámozók célközönsége, tehát több pénzt lehet kérni tőlük, jön a profit. A többi mellékes…
Ép eszű ember nyilván nem gondolja komolyan, hogy a tehetségkutató műsorok a tehetségkutatásról szólnak. Természetesen olykor fel-felbukkan egy Rúzsa Magdi vagy Kocsis Tibor, de a „többi néma csend”.
Krasznai Tündével a csatorna ismét nagyot domborított. Kellenek a megosztó személyiségek, akikről lehet áradozni vagy szörnyülködni, a lényeg, hogy telefonáljon, sms-ezzen a néző.

A Nemzeti Gyermekmentő Szolgálat parlamenti karácsonyi ünnepségén a szervezők nemkívánatos személynek nyilvánították a pornós múltú énekesnőt.
Elsőre azt gondoltam, az RTL klub tényleg elvetette a sulykot, amikor úgy döntött, hogy a karácsonyt ünneplő gyerekek előtt szerepelteti a sok ellenérzést, vitát gerjesztő Krasznai Tündét. Úgy vélem ugyanis, ha valóban az a szándék vezette a csatornát, hogy életre szóló élményt adjon a gyermekeknek, akkor számolnia kellett volna sokak várható felháborodásával, és jobban meggondolni, kit léptetnek fel. De vagy annyira ostobák, hogy erre nem gondoltak, vagy – és inkább erről lehet szó -, a tv-társaság teszi, amire szerveződött: a nézettség növelésére, bármi áron.
Arról nem írok, részletesen, milyen érvek szólnak az ellenzők táborából és miként replikáznak az ellenlábasok.  

Ennél – vagy ezzel együtt – sokkal aggasztóbb arra gondolni, hogy a mélységesen felháborodók arról mintha megfeledkeznének, hogy a magyar parlamentben nyíltan és következmények nélkül lehet fröcsögni: zsidózni, holokausztot tagadni, náci eszméket hirdetni, cigányozni és képviselőnőknek alpári módon beszólni. Lehet két szavazás közben otthon asszonyt verni, okiratot hamisítani „álamelnöki aláírással” plagizálni. Lehet következmények nélkül erkölcstelennek lenni, sőt bűnt elkövetni. A mentelmi jog ápol s eltakar. De nem lehet molinót kilógatni és monoklit festeni, mert az bizony porig rombolja a Ház tekintélyét…ha egyáltalán van még olyanja…

De ez már egy másik műsor. Közszolgálati. És ugyancsak megosztó. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése